Monday, April 25, 2011

Like Father Like Son.

Last time we use to say "smile" then change to "Cheese" but now "Peaceee" mum said.
"Am I doing it correctly?" (Fine motor) Peace need 2 fingers out but not all kids can do it easily!

Sekali pandang...yakin.... sesiapa saja pasti terpegun melihat telatah kanak-kanak comel yang bernama MUHAMMAD NUR DANISH AMANI BIN NOR ARAZMAN. Anak tunggal setakat ni dan kalau ada adik nanti letak nama adik tu SITI NUR DANISHA AMANI ya. Kalau nama panggilan emaknya Is anak perempuannya Isya pulak. Saya pulak yang berangan. Nak beranak lagi dah tak boleh jadi tumpang anak orang ajelah.... Saya sendiri pun terpegun apabila melihat gayanya dengan beg bersilang dibahu dan kacamata hitam diletakkan diatas kepala. Lebih terkejut lagi kerana gayanya serupa dengan ayahnya. Emm.....Dah pasti ini meeeemang anak ayah. Selalunya kalau anak ayah memang agak susah sikit nak dididik dalam bacaan tapi yang ini tak tau lagi. Kita tunggu dan lihat. Kalau panjang umur saya, adalah cerita Danish didalam blog ni nanti. Sebelum dan selepas mengikuti kelas cahayaku. Insyaallah... Budaknya  nampak keletah dan baru berusia 3 tahun 1 bulan.

Pada minggu lepas saya telah menerima panggilan telefon dari seorang wanita yang ingin menghantar anaknya ketadika saya. Bila saya tanya berapa usianya? Dia mengatakan baru 3 tahun. Tidak menjadi kehairanan kerana Aimi memasuki alam persekolahan ketika berusia  disekitar 2 tahun lebih. Tak sampai pun 3 tahun Aimi sudah boleh menguasai buku Pra-baca cahayaku. Saya pun memberitahu bila waktunya dia boleh berjumpa dengan saya kerana sekarang ni saya agak sibuk sedikit dengan prototype saya ni.

Dari perbualannya saya dapat tahu bahawa dia adalah salah seorang parent yang datang berjumpa dengan saya melalui blog ini. Saya merasa bangga dan teruja kerana ada ramai juga yang menelefon saya setelah mereka melayari blog cahayaku tetapi lain dengan keluarga ini kerana mereka tidak dapat berjumpa dengan saya di tadika sebaliknya mereka bertemu dengan saya di prototype cahayaku. Orang pertama yang dapat melihat prototype saya yang masih didalam pengubahsuaian. Lupa pulak nak minta komen tadi. Minta komen sikit didalam blog ni tentang warna prototype ni.

Is mengatakan bahawa dia akan mendaftarkan Danish pada bulan Jun nanti. Tak sabar rasanya kerana saya memang geramkan kanak-kanak yang berperangai seperti Danish kerana kanak-kanak yang begini akan mengingatkan kembali saat-saat saya mendidik anak-anak saya. Masa bersama dengan anak-anak tidak akan berulang lagi dan yang tinggal hanya kenangan tetapi imbauan kenangan masa silam akan dapat saya rasai ketika saya mendidik anak murid saya. Jangan marah sekiranya di klip-klip video saya ada shoot-shoot yang anda lihat saya mencium kanak-kanak. Itulah saya. Kalau saya dapat budak-budak ini tak kira special ke normal ke OKU ke dan walauapapun asal mereka samaada kaya atau miskin, selagi dia dinamakan kanak-kanak akan saya peluk-peluk dan cium-cium budak-budak ini. Mereka adalah ANAK-ANAK saya.Tak kira bangsa atau rupa. IT DON'T MATTER IF YOU'RE BLACK OR WHITE. Mereka tetap COMEL................

2 comments:

Anonymous said...

hehehe..terharu rasanya baca citer kat atas nie...sgt happy n menghargainya...tq so much kak n abg zari...pertemuan pertama yang x dpt dilupakan...ini lah permulaan...aminnnn...by the way kelas prototype tu cantik..still in progress kan..kalu dah siap sure cantik...wall colours pun menarik..'i like'...selesa plak tu..'thumbs up':)..hope successful kak..aminn...

cahayaku said...

YES!..........customer pertama yang bagi komen thumbsup. it makes me feel happy. Taklah tersalah pilih warna. Itu adalah warna-warna buku cahayaku ..... A friend from Amerika says your son is so cute!!! Ramai peminat nampak..cikgu pun tak ada peminat macam tu...jealous ni.... DANISH......no..no...no...