Sunday, June 5, 2011

Ini Bukan Kopitiam!

Apabila dunia tanpa Cahaya.. Semuanya akan bertukar wajah..
I'm the founder, creator, writer and teacher for Cahayaku.. I'll give light to people as much as I can
Mereka adalah pelajar yang sedang mengikuti Program Cahayaku
Insyaallah Cahayaku akan membuat mereka yang mengikuti program ini boleh terbang bebas daripada bebanan menguasai 3m
Aku akan sentiasa menunggu kedatangan mereka yang memerlukan bantuanku
Insyaallah akan ku terangkan dunia ini dengan Cahayaku daripada kegelapan... sifar 3m

Pudar? Malap? Membosankan? Muram? Suram? Bermacam-macam perkataan yang tergambar diminda anda sekarang ini apabila menatap gambar-gambar diatas dan dilahirkan melalui satu rasa yang dikatakan 'PERASAAN'.

Begitulah jiwa seorang kanak-kanak apabila mereka tidak pandai membaca. Hidup mereka jadi seperti gambar-gambar diatas yang sungguh membosankan. Bagaimana pula dengan pelajar sekolah? Tentulah ada dikalangan mereka dijadikan bahan ejekan kawan-kawan. Kasihankan! Sanggupkah seorang ibu membiarkan anak mereka menjadi bahan ejekan? Bagaimana pula si bapa yang telah bertungkus-lumus mencari wang untuk anaknya dan sudah berusaha menghantar anaknya kekelas tuisyen tetapi masih lagi tidak boleh menguasa 3m? Bagaimanakah pula tindakan pihak pendidik (sekolah)? Tanpa 3m ertinya banyaklah peluang tertutup baginya di masa hadapan! Tidak boleh membaca ibarat hidup didalam kegelapan. Cuba kita bayangkan sekiranya kita sendiri tidak boleh membaca apakah yang bakal kita alami dan rasai. Begitu jugalah dengan anak-anak ini. Tiada bezanya.

Dengan adanya sedikit cahaya dan warna akan memberi perubahan kepada gambar-gambar diatas dan jelas menunjukkan keindahan, keceriaan, kesempurnaan dan keyakinan yang akan menggambarkan satu rasa yang dikatakan 'KEPUASAN'. Begitulah juga kehidupan ini. Sekiranya anak-anak ini boleh membaca sudah jelas akan menunjukkan kejayaan yang bakal mereka kecapi dimasa akan datang. Untuk itu carilah CAHAYAKU yang akan memberi cahaya kepada kehidupan anak anda.....insyaallah.

Cuba perhatikan.. betapa indahnya sekiranya cahaya memenuhi ruang dan sudut.. Begitulah indahnya seandainya semua pelajar kita dapat menguasai 3m

No comments:

Madah Penyelidik Senior Cahayaku

Covid memenuhi dunia. Manusia makin pupus ditelan keadaan. Manusia mungkin tidak berdaya melangkah kemasa depan. Politik pula mengila me...