Saturday, November 26, 2011

Penghayatan, asyik, suka dan ingatan.

Setiap tahun tadika saya akan mengadakan Majlis Penyampaian Hadiah dan persembahan para pelajar. Masa inilah cikgu-cikgu akan bertungkuslumus untuk mengajar murid samada menari atau menyanyi. Aktiviti yang sangat susah bagi guru-guru kerana latihan mesti diadakan hampir setiap hari selama 1 bulan dari tarikh majlis tersebut. Setiap pelajar mesti dimotivate atau provoke untuk mendapatkan hasil kerjasama daripada mereka. Para pelajar mesti mempunyai satu semangat yang kuat dan azam yang tinggi. Ini adalah hasil dari penat lelah guru dan pelajar.
Menari bukannya kerja senang mak oi... nak kena ingat "step", kalau menari ramai-ramai pulak tu kena sama. Kalau lah tersilap ish, ish, ish penonton "focus" kat kita pulak tu... . Tu yang tak seronok!

Ala.... tersilap pulak .. ni yang leceh ni.. tak apa kita "cover" dengan gerak yang seterusnya yang pasti kita dapat hiburkan ibubapa dan penonton yang ada... hehehe

No comments: